Janosi Ferenc logo
Újdonság!

Emma hajmeresztő kalandjai

Emma állandó csúfolódások céltáblája az iskolában, és bátyja, Vili sem épp a testvérek gyöngye. Legnagyobb bánata azonban, hogy egyetlen barátja, a kertvárosban élő idős néni, Ella, néhány hete eltávozott. A tizedik születésnapja előtti estén magányosan és szomorúan hajtja álomra a fejét. Ám másnap reggel különös szerzet jelenik meg a szobájában, és a segítségét kéri. Még fel sem ocsúdik meglepetéséből, amikor újabb fura figura állít be hozzá. Majd még egy. És még egy… A nap folyamán többen is felkeresik Emmát, de ő nem tud segíteni nekik. Ekkor azonban szülei átadnak neki egy levelet, amelyet Ella néni írt halála előtt. A levél mindent megváltoztat. Emma és kicsit sem hétköznapi barátai összefognak, és kezdetét veszik Emma hajmeresztő kalandjai.

Újdonság!
Plakat_Szemet szemert_Janosi_Ferenc
Pál elismert fővárosi nyomozóként visszatér szülőfalujába, ahol brutális gyilkosság történt. ...Ahogy közelebb kerül a szörnyű gyilkosság felderítéséhez, egyre nyilvánvalóbbá válik számára, hogy élete fordulóponthoz érkezik: örökre megtagadja múltját vagy elbukik és tűzre dob mindent, amiért egész életében dolgozott…
Janosi_Ferenc_Mate_drama_karanten
“Sokféleképpen érezhetjük elhagyatva magunkat. Sokféleképpen maradhatunk egyedül. De hiszem, hogy az egymásra utaltság és a látszólagos kilátástalanság új reményt is hozhat, ha lehetőségként tekintünk kihívásainkra.” A mű a Literával közös karanténdráma-verseny 13. felolvasószínházi bemutatója.

Megjelent drámák

„Színész és író vagyok. A dráma mindkettőt megtestesíti. Írva beszélek, és beszélve írok. Elképesztő izgalmas úgy párbeszédet a papírra vetni, hogy tudom: néhány színész majd életre kelti a mondataimat.”

Megjelent novellák

„Talán a novella a legnehezebb műfaj. Jó novellát írni nehezebb, mint jó regényt írni. Kis területen, pár oldalon, pár szóval összefoglalni a nagy perspektívákat, ez a nagy novella lényege.”

Bálint György –

Boldizsár és Boróka

A kötetben hetvenhárom romantikus novella található, kizárólag kortárs magyar írók tollából.

Az időgép

Az Aposztróf Kiadó 2022-es irodalmi pályázatának legjobb művei. Versek, novellák, elbeszélések

A kisautó

Az Aposztróf Kiadó és a Corvin Művelődési Ház 2018. évi novellapályázatának legjobb művei.