Janosi Ferenc logo
Anyád hogy van?! – 75.adás:
Emma hajmeresztő kalandjai, avagy Jánosi Ferenc író
2023.12.19
TV Szentendre – Szentendre Ma
Bemutatták Jánosi Ferenc meseregényét
2023.12.12
M2 Petőfi TV – Nézzünk szét
Emma hajmeresztő kalandjai
2023.12.02
Duna TV – Családbarát
II. Országos Versíró-versmondó Verseny
2023.03.28
TV Szentendre – Művészváros
Portrébeszélgetés
2020.12.25
9.TV – Heti Portré
Portrébeszélgetés
2018.09.24
Klasszik Rádió– Nyitány
III. Országos Versíró-versmondó Verseny
2024.02.29
RNR Podcast – Kulissza Nagy Natasával
Jánosi Ferenc színész, író / portré beszélgetés
2024.01.30
Petőfi Rádió – Kultúrfitnesz 
Jánosi Ferenc színész, író / Emma hajmeresztő kalandjai
2023.11.29
Klasszik Rádió – Nyitány 
Emma hajmeresztő kalandjai könyvbemutató
2023.11.24
· .
Manna FM  – Kanapé Putz Attilával 
II. Országos Versíró-versmondó Verseny
2023.04.16
Rádió Szentendre – Korai Kortárs 
II. Országos Versíró-versmondó Verseny / Szemet szemért dráma
2023.04.04
Klasszik Rádió – Nyitány 
II. Országos Versíró-versmondó Verseny / Szemet szemért dráma
2023.03.09
Klasszik Rádió – Nyitány 
Jánosi Ferenc színész – Kulturális bakancslista
2022.03.07
Klasszik Rádió – Nyitány 
I. Versíró-versmondó Verseny
2022.03.07

Könyvajánló: Jánosi Ferenc – Emma hajmeresztő kalandjai

Az Emma hajmeresztő kalandjai  számos témával foglalkozik, picit megpendíti a gyász témakörét is, de leginkább a szeretet, a barátság és az elfogadás az, ami számomra nagyon meghatározó volt, és utólag kiderült, a lánykám számára is. A mesés elemek át meg átszövik a cselekményt, miközben a való életbeli problémák is megoldásra lelnek. 

meskete.hu

K. Arbeiter Anita2023. december 27..

„Szeretem a meséket, mert kicsit gyereklelkű vagyok én is.”

Jánosi Ferenc színész, íróHogy miért kezdtem el írni? Ez a maga egyszerűségében egy nagyon nehéz kérdés. Mivel én a szakmámból kifolyólag nagyon szeretem a filmeket, ezért elkezdett érdekelni a forgatókönyvírás. Egyik vonzotta a másikat. A forgatókönyvírásból lettek a novellák, a novellákból a színdarabok és aztán jött Emma, ami tulajdonképpen egy egyveleg.

kultur10.squarespace.com

Pifkó Szera2023. december 21.

A legszuperebb gyerekkönyvek karácsonyra!

„…Emma magára marad a gondjaival. Egy darabig… Hamarosan ugyanis különös szerzetek keresik fel, akiknek a kislány segítségére van szükségük. Komoly dilemmát okoz Emmának a döntés: segítsen azokon, akik folyton piszkálják, vagy hagyja magukra őket a problémájukkal? Az előbbi mellett dönt. „

Femcafe.hu

Kelemen Alíz2023. december 11.

December elején érkezik Jánosi Ferenc színész első meseregénye

Jánosi Ferenc színész, író„A történet főszereplője, Emma, nem csupán bátorságáról, de emberi nagyságáról is tanúbizonyságot ad. Bebizonyítja, hogy a döntés mindig rajtunk múlik: dédelgetjük bánatunkat, sértődöttségünket, vagy szembeszállunk rossz érzéseinkkel, és kivívjuk a minket megillető tiszteletet és szeretetet. „

Dezskavizio.hu

Flaisz János2023. november 22.

Családi feszültségek egy misztikus gyilkosság árnyékában

„Mindent egybevetve: Jánosi Ferenc Szemet szemért című darabja kitűnő lehetőséget nyújt a Déryné Társulat színművészeinek arra, hogy megmutassák tehetségüket, hogy átszűrjék önmagukon a szerző gondolatait és képviseljék azt, a figyelemre méltó rendezői koncepcióval együtt.”

tenger.media

Oláh Zsolt2023. szeptember 21.

Sakk-matt több lépésben – Kortárs drámát mutatott be a Déryné Társulat

A Drámaírói Műhely első sikertörténete a Szemet szemért. Jánosi Ferenc darabja a Déryné Program drámaíróknak meghirdetett ösztöndíjprogramjának keretében született meg. A Déryné Társulat produkcióját a Déryné Program igazgatója, Kis Domonkos Márk állította színpadra.”

Papageno.hu

Marton Éva 2023. március 8.

II. Országos Versíró–versmondó Verseny Pomázon

„2023–ban, a tavalyi sikerre való tekintettel, megrendezésre kerül a II. Országos Versíró–versmondó Verseny, melynek megálmodója és házigazdája Jánosi Ferenc színész, író. A verseny különlegessége a megszokott versmondó versenyekhez képest, hogy CSAK SAJÁT művel lehet jelentkezni. „

artnews.hu

2023.március 08.

Szemet szemért című misztikus krimi a Déryné Központban

„Jánosi Ferenc Szemet szemért című művét állítja színpadra a Déryné Társulat a Jászai Mari-díjas Kis Domonkos Márk rendezésében. A kortárs darab műfaját tekintve a krimi és a thriller sajátos ötvözete misztikus elemekkel fűszerezve. Az ősbemutató december 9-én lesz Budapesten, a Déryné Központban…”

kulturszinter.hu

2022. december 08.

Jánosi Ferenc Szemet Szemért című darabjának premierjét tartották...

„Egy rendkívüli ősbemutatón jártunk a Déryné Központban, ahol Jánosi Ferenc Szemet szemért című művét állította színpadra a társulat a Jászai Mari-díjas Kis Domonkos Márk rendezésében. A kortárs darab műfaját tekintve a krimi, a thriller és egy családi dráma sajátos ötvözete, misztikus elemekkel fűszerezve.”

magyarnemzet.hu

Bényei Adrienn 2022. december 12.

Sokkal több munka van egy kortárs darabbal, mint egy nagy klasszikussal

„Tavasszal vívódtam, hogy milyen darabot válasszunk a Déryné Program társulatának bemutatásra. Ekkoriban beszélgettem az egyik mentorral, Lukácsy Györggyel valami teljesen más témában, ő pedig elkezdett mesélni arról, hogy Jánosi Ferenccel milyen jó irányt vett a közös munka, milyen jó az együttműködés…”

Papageno.hu

2022. december 8.

Egy írótanfolyam messze nem ad annyit, mint ez a mentorprogram

„Amikor behívtak a második fordulóba, az öröm mellett kimondhatatlanul elkeseredtem, mert pont abban a szakaszban meglehetősen rossznak éreztem magam. A meghallgatáson annyira izgultam, mintha egy érettségi vizsgán ülnék. De hála Istennek bekerültem, Gyurit kaptam mentornak. 

deszkavizio.hu

Flaisz János 2022. november 20.

Deszkavízió 10+1 kérdés. Ezúttal Jánosi Ferenc válaszolt

„…végzős voltam, amikor Guelmino Sándor komoly szerepet bízott rám a Szent Lajos király hídja című előadásban. Nagyon mély, sok tanulással teli próbafolyamatot éltem meg akkor. A bemutató után Őze Áronnal beszélgettem a színház büféjében és azt mondta: nem egy színi növendéket, hanem egy kollégát látott a színpadon.”

Deszkavizo.hu

Steindl Gabriella 2021. február 26.

Jánosi Ferenc: Máté Dráma egy felvonásban a TRIP Hajón

Jánosi Ferenc Máté című, az Első Magyar Karantén-Színház (ma TRIP WebSzínház) és a Litera karanténdráma-pályázatára készült művét olvashatják, és megtekinthetik mellette az előadást is Tóth Barnabás rendezésében, Józsa Bettina, Für Anikó, Elek Ferenc és Rada Bálint előadásában. „

litera.hu

2020. június 9.